IMG-INTRO

Ágyi poloskairtás

4-8mm hosszú, rozsdabarna színű, szárnyatlan, szipókás rovar. Torán jellegzetes szagú váladékot termelő bűzmirigy van. Ágyi poloskánál előzetes megelőzés nem lehetséges, hiszen teljesen váratlanul jelenik meg, gyakran egy fertőzött bútor beszerzését követően. A lakás higiéniai állapota nincs jelentős befolyással életére, a zsúfoltság azonban elszaporodását és rejtőzködését elősegíti.

Bővebben
IMG-INTRO

Bolhairtás

Magyarországon közel 50 bolhafaj fordul elő. Többnyire egy-egy állat vérével táplálkoznak, nevük is ennek megfelelő (pl. kutyabolha, macskabolha stb.). Számos olyan bolha van, ilyen az emberbolha is, mely megszokott gazdáján kívül más állatból, így a sertésből is szív vért. A bolhairtás során a terület teljes padlózatát permetezéses kezelés alá kell vetni.

Bővebben
IMG-INTRO

Csótányirtás

Hazánkban az ember közvetlen közelében az alábbi meleg égövről származó csótányok fordulnak elő: német csótány, konyhai csótány. A táv- és központi fűtés, illetve az állandó meleg igen kedvező feltételeket teremt elszaporodásukhoz. A professzionális csótányirtás számos módszert alkalmaz, melyek alkalmazása mindig az adott csótány elhelyezkedésétől és terület fertőzöttségétől függ.

Bővebben
IMG-INTRO

Darázsirtás

Magyarországon legnagyobb mennyiség lódarázsból, kecskedarázsból és német darázsból található. A darazsak irtása minden esetben a fészek esetlegesen fészkek helyének felderítésével kezdődik. A rejtett helyeken lévő darázsfészkek irtása veszélyes, darázsirtó szakembert és védőfelszerelést igénylő munka.

Bővebben
IMG-INTRO

Hangyairtás

Az ember környezetében legnagyobb gondot a fáraóhangya okozza, de alkalmanként a házi hangya, a kis fekete hangya és a gyepi hangya is előfordulhat. A hangyairtás során alkalmazott technológiákat körültekintően használják, melyek a gélezés, permetezés és a porozás.

Bővebben